joyn.

Projekt

Våra tankar

Om oss

Kontakt

Våra tjänster

Projekt: Smart Dialog Storuman

Smart Dialog Storuman syftar till att skapa lokalt engagemang för att utveckla goda livsmiljöer och en attraktiv arbetsmarknad för både kvinnor och män i Storumans kommun.

Projektet drivs av Näringslivskontoret, Storumans kommun. Partner i projektet är Helena Österlind, jämställdhetsexpert.

Utmaning

Prognoser fram till år 2020 visar på investeringar upp till 36 miljarder och 2200 nya arbetstillfällen i Storumans kommun. Investeringar görs framförallt inom vindkraft, turism och gruvdrift. Målet är att de nya arbetstagarna som kommer till Storuman också skall vilja och kunna bosätta sig i kommunen med sina familjer.

 

Insikt

I vår research såg vi tydligt att naturen var viktig för invånarna i Storuman och en bidragande orsak till att man trivdes så bra. Det man önskade sig var inte de stora galorna eller arenorna, det handlade snarare om små vardagliga saker så som ett förråd för föreningen eller nya omklädningsrum vid skidspåret. Saker som skulle bidra till en attraktivare livsmiljö i människors vardag.

Resultat

Resultatet är en tjänst inspirerad av crowd-founding, som möjliggör för invånare att hitta likasinnade och tillsammans förverkliga idéer som bidrar till ett attraktivare Storuman. Tjänsten testades tillsammans med Lilla Vildmannen, en ideell ungoms förening, som ville arrangera ett midsommarfirande i Storuman. .

Andra projekt

Ungdomstorget

BRIS

En säkrare skolväg

Vision Studentvägen