joyn.

Projekt

Våra tankar

Om oss

Kontakt

Våra tjänster

Projekt: BRIS

Pågående projekt med BRIS region nord.

BRIS (Barnens Rätt I Samhället) är en ideell organisation som verkar som en länk mellan barn, vuxna och samhället.

 

Utmaning

BRIS har dagligen kontakt med ett stort antal barn och unga i form av samtal, chatt och e-post. I samtalen finns det inte utrymme för frågor om hur BRIS verksamhet skulle kunna utvecklas, därför ville BRIS aktivt jobb med ungdomar för att se hur barn och unga upplever verksamheten samt hur verksamheten kan utvecklas.

 

Insikt

Under den första samskapande workshopen jobbade vi tillsammans med ungdomarna kring barns rättigheter. Insikterna stärkte Bris uppfattning om att ungdomarnas problem rör sig nära deras vardag och de personer som de träffar hemma, på skolan eller under sin fritid. En insikt är att ungdomarna även söker hjälp i sin närmaste krets, det kan vara en lärare eller annan vuxen men ofta vill man ha en vän att dela sina tankar med.

 

Resultat

BRIS fick uppslag till att rikta sina informationsträffar mer till att visa på praktiska exempel från verkliga livet, hur har andra gått till väga för att få hjälp. Det finns även ett behov att att stödja och hjälpa ungdomar som i sin tur försöker hjälpa en nödställd kompis med att få hjälp.

Arbete har också lätt till att BRIS nu aktivt jobbar med barn och unga för att utveckla verksamheten, tex var barn och unga med och planerade BRIS dagen i Umeå som blev till en stor succé. Ungdomarna bidrog allt ifrån insikter i val av artister till tidpunkt för evenemanget.

Andra projekt

Ungdomstorget

En säkrare skolväg

Vision Studentvägen

Smart Dialog Storuman